Civiel recht

Juridisch advies

Civiel recht bij Klabou advocaten
  • Afspraak is afspraak
  • Voorkom problemen in de toekomst
  • Specialisten in civiel recht
  • Jarenlange ervaring
  • Adviseren & bijstaan
Wat klanten zeggen over Klabou advocaten
05 december 2017

Wij hebben sinds kort het rechtsbijstandabonnement en zijn zeer tevreden. Heerlijk om eventjes te kunnen sparren met een advocaat. Zo weet je zeker dat je de juiste keuzes maakt!

Civiel recht: juridische verhouding tussen burgers en bedrijven onderling

In het civiel recht gaat het om conflicten tussen particulieren onderling, organisaties onderling en particulieren en organisaties. Bij Klabou Advocaten wordt u altijd bijgestaan door een advocaat, die u adviseert en – indien nodig – procedeert, binnen het civiel recht.

Algemene benaming

Civiel recht, ook wel burgerlijk- of handelsrecht genoemd, is een algemene benaming voor de rechtsgebieden die de rechten en plichten tussen burgers onderling regelen. Burgers kunnen zowel natuurlijke personen als rechtspersonen zijn.

Zakelijk geschil of advies

Zo verlenen onze specialisten hoogstaand juridisch advies op het gebied van diverse contracten en overeenkomsten, zoals koop- en verkoopcontracten, distributieovereenkomsten, agentuurovereenkomsten, franchise en algemene voorwaarden. Wij stellen deze contracten professioneel voor u op of voorzien u van juridische feedback die u direct kunt toepassen in de praktijk. Indien (een van) deze contracten leiden tot een juridisch conflict, waardoor een gang naar de rechter onvermijdelijk is, dan wordt u efficiënt en vakkundig begeleid om de zaak spoedig tot een succesvol einde te brengen.

Ook zaken over onrechtmatige daad of onrechtmatig handelen vallen binnen onze expertise.

Persoonlijk geschil

Binnen de civiele praktijk worden ook verschillende kwesties behandelt die personen in privé aangaan. Denk hierbij aan het consumentenrecht, burenrecht of andere geschillen dat u persoonlijk treffen. Wij staan u graag vrijblijvend te woord om te bezien of uw zaak zich leent voor juridische bijstand.

Wij staan u graag vrijblijvend te woord om te bezien of uw zaak zich leent voor juridische bijstand.

Wij kunnen u daarbij van dienst zijn.

Artikelen over Civiel recht

Algemeen

Wie ben ik?!

In deze blog behandelen we regelmatig onderwerpen die in onze praktijk voorbijkomen. De trending topic deze week: de verwerking van persoonsgegevens Informatie over de persoon is veel waard. Denk bijv...

Algemeen

Privacy regels

Er is geen ontkomen aan. Vanaf 25 mei 2018 is de Europese Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van toepassing. De privacy regels die hierin zijn geregeld, vervangen die huidige zoals die zij...

Algemeen

Zeker van het onzekere

Contracten gelden niet altijd alleen tussen de opstellers, de contractspartijen, maar in bepaalde gevallen ook voor niet-contractspartijen (lees: derden). Zo kan het zijn dat er uit onverwachte hoek a...