Civiel recht

Juridisch advies

Civiel recht bij Advocatenkantoor Klabou
  • Afspraak is afspraak
  • Voorkom problemen in de toekomst
  • Specialisten in civiel recht
  • Jarenlange ervaring
  • Adviseren & bijstaan
Wat klanten zeggen over Advocatenkantoor Klabou
10 maart 2018

In enkele steekwoorden: ‘Ik kan altijd bellen (zonder dat daar weer een factuur tegenover staat), sparringpartners, kundig, leuke mensen, mooi kantoor.

Civiel recht: juridische verhouding tussen burgers en bedrijven onderling

In het civiel recht gaat het om conflicten tussen particulieren onderling, organisaties onderling en particulieren en organisaties. Bij Advocatenkantoor Klabou wordt u altijd bijgestaan door een advocaat, die u adviseert en – indien nodig – procedeert, binnen het civiel recht.

Algemene benaming

Civiel recht, ook wel burgerlijk- of handelsrecht genoemd, is een algemene benaming voor de rechtsgebieden die de rechten en plichten tussen burgers onderling regelen. Burgers kunnen zowel natuurlijke personen als rechtspersonen zijn.

Zakelijk geschil of advies

Zo verleent Advocatenkantoor Klabou hoogstaand juridisch advies op het gebied van diverse contracten en overeenkomsten, zoals koop- en verkoopcontracten, distributieovereenkomsten, agentuurovereenkomsten, franchise en algemene voorwaarden. Advocatenkantoor Klabou stelt deze contracten professioneel voor u op of voorziet u van juridische feedback die u direct kunt toepassen in de praktijk. Indien (een van) deze contracten leiden tot een juridisch conflict, waardoor een gang naar de rechter onvermijdelijk is, dan wordt u efficiënt en vakkundig begeleid om de zaak spoedig tot een succesvol einde te brengen.

Ook zaken over onrechtmatige daad of onrechtmatig handelen vallen binnen de expertise van Advocatenkantoor Klabou.

Persoonlijk geschil

Binnen de civiele praktijk worden ook verschillende kwesties behandelt die personen in privé aangaan. Denk hierbij aan het consumentenrecht, burenrecht of andere geschillen dat u persoonlijk treffen. Advocatenkantoor Klabou staat u graag vrijblijvend te woord om te bezien of uw zaak zich leent voor juridische bijstand.

Wij staan u graag vrijblijvend te woord om te bezien of uw zaak zich leent voor juridische bijstand.

Wij kunnen u daarbij van dienst zijn.

Artikelen over Civiel recht

Algemeen

Wie ben ik?!

In deze blog behandelen we regelmatig onderwerpen die in onze praktijk voorbijkomen. De trending topic deze week: de verwerking van persoonsgegevens Informatie over de persoon is veel waard. Denk bijv...

Algemeen

Zekere voor het onzekere

Contracten gelden niet altijd alleen tussen de opstellers, de contractspartijen, maar in bepaalde gevallen ook voor niet-contractspartijen (lees: derden). Zo kan het zijn dat er uit onverwachte hoek a...

Algemeen

Praat Nederlands met me

Wat nu als een werknemer onvoldoende de Nederlandse taal beheerst en daardoor zijn/haar functie niet naar behoren kan uitvoeren. Zou dit een reden voor ontslag zijn? Of zou een dergelijk ontslag leide...