Gratis spreekuur Arbeidsrecht

Arbeidsrecht bij Advocatenkantoor Klabou
 • Met plezier op de werkvloer
 • Specialisten in arbeidsrecht
 • Jarenlange ervaring
 • Oplossingsgericht
Wat klanten zeggen over Advocatenkantoor Klabou
10 maart 2018

In enkele steekwoorden: ‘Ik kan altijd bellen (zonder dat daar weer een factuur tegenover staat), sparringpartners, kundig, leuke mensen, mooi kantoor.

Bericht Arbeidsrecht

Gratis spreekuur Arbeidsrecht

28 februari 2023

In mijn praktijk merk ik dat veel werknemers vragen hebben over hun rechten en plichten. Rechten en plichten die voortvloeien uit de arbeidsovereenkomst, het personeelshandboek, de arbeidsvoorwaarden en de relatie met leidinggevende (werkgever) en/of collega’s. Ik geef een aantal voorbeelden van die vragen:

 • mag mijn werkgever mij zomaar overplaatsen of een andere functie geven;
 • mag mijn werkgever mijn verzoek om arbeidstijdverkorting weigeren;
 • heb ik altijd recht op een transitievergoeding als ik word ontslagen;
 • heb ik recht op betaling van mijn volledige loon als ik ziek ben;
 • kan mijn werkgever mij houden aan een concurrentie- of relatiebeding;
 • wat moet ik doen als ik een schriftelijke waarschuwing heb ontvangen;
 • is het terecht dat mijn werkgever wil dat ik een verbetertraject inga;
 • mag mijn werkgever mij zomaar op non-actief stellen;
 • ik ben op staande voet ontslagen, wat nu?
 • er is sprake van intimiderende gedrag (bijvoorbeeld pesten), wat moet ik doen.

Ik merk in mijn praktijk dat werknemers vaak te lang wachten met het vragen van advies aan een arbeidsrechtdeskundige, vaak omdat zij niet goed weten waar ze moeten aankloppen of onzeker zijn over de kosten waarmee ze dan worden geconfronteerd. Vaak heeft dat tot gevolg dat de werknemer pas aan de bel trekt als het al te laat is, waardoor hij/zij zich (bijvoorbeeld) met spanningsklachten ziek moet melden, of er is inmiddels sprake een onherstelbaar conflict met een collega of leidinggevende waarna ontslag volgt. Dat is jammer, dat kan echt anders!

Wist u dat u voor gefinancierde rechtsbijstand (overheid betaalt de kosten van rechtsbijstand) in aanmerking kunt komen als u alleenstaand bent en de hoogte van uw fiscaal jaarinkomen in 2021 niet meer dan € 30.000,00 bruto bedroeg. Bent u gehuwd, samenwonend, of heeft u een eenoudergezin, dan mag uw fiscaal jaarinkomen niet hoger zijn dan € 42.400,00 bruto.

En wist u dat als u in conflict komt met uw werkgever en als gevolg daarvan een ontslag volgt, de werkgever meestal de juridische kosten vergoedt?

Om u op weg te helpen bij al uw arbeidsrechtelijke vragen kunt u vanaf 1 maart 2023 gebruik maken van het juridisch spreekuur van mijn kantoor. Dat vindt elke maandag van 12.30 tot 16.30 uur plaats op afspraak en is geheel kosteloos. U kunt dan gedurende en half uur al uw juridische vragen stellen. U dient wel een afspraak te maken, door te bellen naar 0515 426 366. U kunt dan aangeven of u op kantoor wilt komen of gebeld wilt worden.

Over de auteur

Ole Klabou

Advocaat sinds 1992

Ole Klabou is Advocaat sinds 1992 en studeerde aan de Universiteit van Amsterdam
Ole Klabou is advocaat vanaf 1992 en heeft ruim 30 jaar ervaring! Hij studeerde Nederlands recht aan de Universiteit van Amsterdam. Na werkzaam te zijn geweest als advocaat in Haarlem opende hij begin 1997 zijn eigen advocatenkantoor. Ole Klabou heeft zich gespecialiseerd op het gebied van arbeidsrecht. Daarnaast doet hij civiele zaken (contracten- en verbintenissenrecht). Hij is lid van de Nederlandse Orde van Advocaten. Ole Klabou is tevens in de functie van Vertrouwenspersoon werkzaam voor de Nederlandse Orde van Advocaten. Ole Klabou heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd: - Arbeidsrecht - Verbintenissen/contractenrecht Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse Orde van Advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied. Dat geeft een waarborg voor de kwaliteit van dienstverlening en daar heeft u als klant baat bij! Enkele van de klanten die hij bijstaat zijn: - Hewlett Packard Enterprise (HPE) in Amstelveen - Zorginstelling De Posten Enschede - Oliehoorn Hoorn - YKK Sneek - FDS Rijswijk - DrieD Rotterdam - International Security Agency Amsterdam - Wiljan Drachten - Lampe Sneek - Rooth Multiservice Sneek - Climpex Zoetermeer
Neem contact op met
Ole Klabou
klabou@klabouadvocaten.nl (0515) 42 63 66