Arbeidsrecht

Voor werkgevers én werknemers

Arbeidsrecht bij Advocatenkantoor Klabou
  • Met plezier op de werkvloer
  • Specialisten in arbeidsrecht
  • Jarenlange ervaring
  • Oplossingsgericht
Wat klanten zeggen over Advocatenkantoor Klabou
05 december 2017

Wij hebben sinds kort het rechtsbijstandabonnement en zijn zeer tevreden. Heerlijk om eventjes te kunnen sparren met een advocaat. Zo weet je zeker dat je de juiste keuzes maakt!

Arbeidsrecht: juridische bijstand voor werkgever en werknemer

Advocatenkantoor Klabou vindt het belangrijk dat zowel werkgever als werknemer met plezier zijn/haar werk kan doen. Problemen op de werkvloer kunnen dat plezier ernstig verstoren. Om dergelijke problemen te voorkomen is het maken en vastleggen van duidelijke afspraken in arbeidscontracten, een bedrijfshandboek en reglementen essentieel. Daarvoor kan zowel werkgever als werknemer bij Advocatenkantoor Klabou terecht.

Ondanks goede afspraken doen zich soms toch conflicten voor; dan bestaat behoefte aan doortastend en kordaat optreden van een advocaat. U kunt dan op Advocatenkantoor Klabou rekenen. Denk aan ontslagzaken, (het naleven van) concurrentie- en relatiebedingen, (wijziging van) arbeidsvoorwaarden en wijzingen in arbeidsovereenkomsten.

Een goedlopend bedrijf

Als werkgever wilt u dat uw bedrijf goed loopt. Problemen met disfunctionerende werknemers dragen niet bij aan een gezonde werksfeer. Advocatenkantoor Klabou ondersteunt u graag met arbeidsrechtelijk advies over hoe u problemen met uw werknemer kunt voorkomen. Dat begint bij de basis, door het vastleggen van de verwachtingen die u van een werknemer heeft in een deugdelijke functioneringsomschrijving. En door afspraken vast te leggen in een uitstekend arbeidscontract met passende arbeidsvoorwaarden. Want daar schort het nog wel eens aan. Advocatenkantoor Klabou helpt u daar bij.

Soms kan een procedure niet worden voorkomen, bijvoorbeeld als u wordt geconfronteerd met een ernstig uit de hand gelopen conflict of diefstal. In dat geval is de gang naar de kantonrechter noodzakelijk. Maar, ook voor het verkrijgen van een ontslagvergunning in geval van reorganisatie moet u een procedure starten, bij het UWV. Het voeren van procedures is bij uitstek het werk van een advocaat.

Sterk in je schoenen als werknemer

Sterk in je schoenen staan als werknemer? Door alle regels zie je soms door de bomen het bos niet meer. Advocatenkantoor Klabou zet graag alles voor u op een rij en adviseert u in verschillende zaken, bijvoorbeeld in een ontslagprocedure. Advocatenkantoor Klabou kijkt of u recht heeft op een ontslagvergoeding en onderhandelt over de hoogte van een eventuele vergoeding. Kiest u voor Advocatenkantoor Klabou, dan staat u er niet alleen voor!

Wilt u weten of u recht hebt op een ontslagvergoeding en, indien dat het geval is, informatie over de hoogte van die vergoeding? Wilt u hulp bij de beoordeling van een u aangeboden vaststellings-/beëindigingsovereenkomst?

Advocatenkantoor Klabou kan u daarbij van dienst zijn.

Artikelen over Arbeidsrecht

Arbeidsrecht

Spullen pakken en naar huis: NU!

De werkgever heeft verschillende mogelijkheden om de arbeidsovereenkomst te beëindigen, de meest ingrijpende is die van het ontslag op staande voet. Daarvan is sprake indien de werkgever de werknemer...

Arbeidsrecht

Transitievergoeding en einde dienstverband

Transitievergoeding en einde dienstverband   Per 1 januari 2020 is de Wet Arbeidsmarkt in Balans (Wab) in werking getreden. Voor werknemers brengt die wetswijziging meerdere voordelen met zich mee: E...

Arbeidsrecht

Werkgever, werknemer en het Corona-virus

Vanwege het corona virus worden mij door werkgevers/ondernemers vragen gesteld over hoe te handelen. Hieronder beantwoord ik enkele veel voorkomende vragen: 1. Als een werknemer op vakantie is geweest...

Arbeidsrecht

Vaststellingsovereenkomst

Er zijn verschillende manieren waarop een arbeidsovereenkomst kan worden beëindigd. Een daarvan is dat werkgever en werknemer een -zogenaamde- vaststellingsovereenkomst (ook wel ‘beëindigingsovere...

Arbeidsrecht

Concurrentiebeding

De nieuwe wetgeving op het gebied van arbeidsrecht heeft het een en ander veranderd voor het concurrentiebeding. Ben je werknemer en benieuwd of jouw concurrentiebeding geldig is of werkgever en wil j...

Arbeidsrecht

Stoute werknemers

Werknemers die de regels aan hun laars lappen: roken, te laat komen, collega’s beledigen, voorbeelden te over. Maar wat doe je eraan?