Power to the werkgever

Advocatenkantoor Klabou
  • Specialisten in arbeidsrecht en verbintenissenrecht
  • Persoonlijk contact
  • Gedegen advies
  • Bevlogen advocaten
  • Financiële duidelijkheid
  • Rechtsbijstandabonnement
Wat klanten zeggen over Advocatenkantoor Klabou
05 december 2017

Wij hebben sinds kort het rechtsbijstandabonnement en zijn zeer tevreden. Heerlijk om eventjes te kunnen sparren met een advocaat. Zo weet je zeker dat je de juiste keuzes maakt!

Bericht Algemeen

Power to the werkgever

29 maart 2017

Voelt u zich nerveus, onzeker en ongemakkelijk bij het aannemen van nieuw personeel? Straks zit u er tegen uw zin in aan vast, of dient er een boete te worden betaald omdat u de werkkracht niet op tijd hebt geïnformeerd over de beëindiging van het arbeidscontract (al had die sufferd dat ook zelf in de overeenkomst kunnen zien toch?!).

Goed nieuws: u bent niet de enige. Deze symptomen van de nieuwe WWZ kunnen goed worden behandeld. Er zijn een aantal uitgangspunten die, mits goed toegepast, ervoor kunnen zorgen dat u meer grip houdt op het reilen en zeilen van uw onderneming.

Een van de beginselen van een goed personeelsbeleid is een personeelshandboek. In een personeelshandboek staan de normen en waarden van uw bedrijf, zoals de manier waarop er wordt omgegaan met seksuele intimidatie, of er privé correspondentie mag worden verstuurd vanuit het bedrijfsadres en hoe er wordt gedacht over verdovende middelen tijdens werktijd.

Een personeelshandboek geeft dus duidelijkheid voor de werkgever én werknemer. Tegelijkertijd biedt het een mooi haakje bij ontslag wegens disfunctioneren. Als u al een personeelshandboek hebt, stop deze dan niet achter in de kast. Zorg ervoor dat deze up-to-date is en verstrek deze aan de werknemer bij het aangaan van de arbeidsovereenkomst. Zo is het duidelijk wat er wel en niet wordt verwacht.

Wilt u meer informatie hierover of een personeelshandboek dat voor uw bedrijf op maat is gemaakt? Neem dan contact op via info@klabouadvocaten.nl of 0515-426 366.

Over de auteur