Pas op voor malafide incassobureaus

Advocatenkantoor Klabou
  • Specialisten in arbeidsrecht en verbintenissenrecht
  • Persoonlijk contact
  • Gedegen advies
  • Bevlogen advocaten
  • Financiële duidelijkheid
  • Rechtsbijstandabonnement
Wat klanten zeggen over Advocatenkantoor Klabou
05 december 2017

Wij hebben sinds kort het rechtsbijstandabonnement en zijn zeer tevreden. Heerlijk om eventjes te kunnen sparren met een advocaat. Zo weet je zeker dat je de juiste keuzes maakt!

Bericht Algemeen

Pas op voor malafide incassobureaus

29 maart 2017

Spookfacturen en vervolgens incassobrieven waarin wordt gedreigd met rechtszaken en boetes zijn ons helaas niet onbekend.

De Autoriteit Consument en Markt (de ‘ACM’) heeft onderzoek gedaan naar de handelspraktijken van incassobureaus, nadat er diverse klachten hierover zijn ingediend bij de ConsuWijzer. Volgens de ACM confronteren incassobureaus consumenten met onterechte vorderingen, berekenen ze onterechte kosten en zetten ze consumenten op ontoelaatbare wijze onder druk om te betalen.

De klachten zouden zijn te wijten aan de wildgroei aan incassobureaus en de bulkpartijen die door hen worden opgekocht waarin onterechte vorderingen zitten. Vaak hebben incassobureaus dan geen idee wat ze innen.

Onterecht of niet: om ervoor te zorgen dat de zogenaamde kosten en boetes niet verder oplopen, verdient het aanbeveling om adequaat te reageren. Bent u ook geconfronteerd met een spookfactuur of incassobrief of hebt u hierover een vraag? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Over de auteur