De Zalando man

Advocatenkantoor Klabou
  • Specialisten in arbeidsrecht en verbintenissenrecht
  • Persoonlijk contact
  • Gedegen advies
  • Bevlogen advocaten
  • Financiële duidelijkheid
  • Rechtsbijstandabonnement
Wat klanten zeggen over Advocatenkantoor Klabou
26 januari 2018

Of ik het rechtsbijstandsabonnement van onze bedrijfsadvocaat wil waarderen, was het verzoek… nou, vooruit. Wij maken nu ruim een jaar gebruik van het ‘Silver’ abonnement en zijn dik tevreden. Korte lijnen, deskundig advies, kosteloze check contracten.

Bericht Algemeen

De Zalando man

29 maart 2017

Online shoppen doen we steeds meer. Daarom is het handig om te weten welke rechten aan de consument (wij dus) zijn toegekend.

Onlangs kregen Coolcat, Bever, Shoebaloo en Kiesdejuistesportbh.nl (nu bhsupport.nl) een boete van in totaal € 590.000,- opgelegd omdat zij klanten niet goed hadden geïnformeerd over hun rechten bij het annuleren van een aankoop.

Die rechten zijn als volgt. Aan consumenten is een bedenktijd van 2 weken gegeven om producten die zijn gekocht op het internet terug te sturen en webondernemers zijn verplicht om dat helder op hun site te vermelden. Consumenten worden dus beschermd voor miskopen via internet, doordat zij het recht hebben om deze tot twee weken na aankoop terug te sturen. Achterliggende gedachte hierbij is dat producten die ‘op afstand’ worden gekocht, niet zo goed kunnen worden beoordeeld als in een winkel. Bedrijven die zich hieraan niet houden lopen het risico op een (hoge) boete, hetgeen zich voordeed in voornoemde gevallen.

Over de auteur