Arbeidsrecht

Voor werkgevers én werknemers

Arbeidsrecht bij Klabou advocaten
  • Met plezier op de werkvloer
  • Specialisten in arbeidsrecht
  • Jarenlange ervaring
  • Oplossingsgericht
Wat klanten zeggen over Klabou advocaten
10 maart 2018

In enkele steekwoorden: ‘Ik kan altijd bellen (zonder dat daar weer een factuur tegenover staat), sparringpartners, kundig, leuke mensen, mooi kantoor.

Arbeidsrecht: juridische bijstand voor werkgever en werknemer

Wij vinden het belangrijk dat zowel werkgever als werknemer met plezier zijn/haar werk kan doen. Problemen op de werkvloer kunnen dat plezier ernstig verstoren. Om dergelijke problemen te voorkomen is het maken en vastleggen van duidelijke afspraken in arbeidscontracten, een bedrijfshandboek en reglementen essentieel. Daarvoor kan zowel werkgever als werknemer bij ons terecht.

Ondanks goede afspraken doen zich soms toch conflicten voor; dan bestaat behoefte aan doortastend en kordaat optreden van een advocaat. U kunt dan op ons rekenen, het is immers ons specialisme. Denk aan ontslagzaken, (het naleven van) concurrentie- en relatiebedingen, (wijziging van) arbeidsvoorwaarden en wijzingen in arbeidsovereenkomsten.

Een goedlopend bedrijf

Als werkgever wilt u dat uw bedrijf goed loopt. Problemen met disfunctionerende werknemers dragen niet bij aan een gezonde werksfeer. Wij ondersteunen u graag met arbeidsrechtelijk advies over hoe u problemen met uw werknemer kunt voorkomen. Dat begint bij de basis, door het vastleggen van de verwachtingen die u van een werknemer heeft in een deugdelijke functioneringsomschrijving. En door afspraken vast te leggen in een uitstekend arbeidscontract met passende arbeidsvoorwaarden. Want daar schort het nog wel eens aan. Wij helpen u daar bij.

Soms kan een procedure niet worden voorkomen, bijvoorbeeld als u wordt geconfronteerd met een ernstig uit de hand gelopen conflict of diefstal. In dat geval is de gang naar de kantonrechter noodzakelijk. Maar, ook voor het verkrijgen van een ontslagvergunning in geval van reorganisatie moet u een procedure starten, bij het UWV. Het voeren van procedures is bij uitstek het werk van een advocaat.

Sterk in je schoenen als werknemer

Sterk in je schoenen staan als werknemer? Door alle regels zie je soms door de bomen het bos niet meer. Onze gespecialiseerde advocaten zetten graag alles voor u op een rij. Wij adviseren u in verschillende zaken, bijvoorbeeld in een ontslagprocedure. We kijken of u recht heeft op een ontslagvergoeding en onderhandelen over de hoogte van een eventuele vergoeding. Kiest u voor Klabou Advocaten, dan staat u er niet alleen voor!

Wilt u weten of u recht hebt op een ontslagvergoeding en, indien dat het geval is, informatie over de hoogte van die vergoeding? Wilt u hulp bij de beoordeling van een u aangeboden vaststellings-/beëindigingsovereenkomst?

Wij kunnen u daarbij van dienst zijn.

Artikelen over Arbeidsrecht

Arbeidsrecht

Vaststellingsovereenkomst

Er zijn verschillende manieren waarop een arbeidsovereenkomst kan worden beëindigd. Een daarvan is dat werkgever en werknemer een -zogenaamde- vaststellingsovereenkomst (ook wel ‘beëindigingsovere...

Arbeidsrecht

Concurrentiebeding

De nieuwe wetgeving op het gebied van arbeidsrecht heeft het een en ander veranderd voor het concurrentiebeding. Ben je werknemer en benieuwd of jouw concurrentiebeding geldig is of werkgever en wil j...

Arbeidsrecht

Stoute werknemers

Werknemers die de regels aan hun laars lappen: roken, te laat komen, collega’s beledigen, voorbeelden te over. Maar wat doe je eraan?

Arbeidsrecht

Vergeet niet te herplaatsen

De herplaatsingsinspanningen die van een werkgever worden verwacht, zijn sinds 1 juli 2015 opgenomen in de wet en sinds 1 oktober 2015 opgenomen in de beleidsregels van het UWV. De herplaatsingsplicht...

Arbeidsrecht

Boventallig verklaard?

Bij reorganisaties wordt het zogenaamde ‘afspiegelingsbeginsel’ toegepast om te bepalen wie er boventallig wordt verklaard. Het afspiegelingsbeginsel houdt kort gezegd in dat uitwisselbare functie...